Samlet inn pant for 800 000: – Utrolig viktige midler for klubben

I 2015 begynte Åkra Il å samle inn pant, og nå markerer de at idrettslaget leverer sekk nummer 2000 til resirkulering. Det har gitt 800 000 kroner til driften av klubben.
Bilde til Samlet inn pant for 800 000: – Utrolig viktige midler for klubben
TAKKER: – Tusen takk til alle dere som støtter oss med panten deres. Det betyr mye for klubben, sier Glenn Ivan Hemnes, daglig leder i Åkra Idrettslag (Foto: Privat)
– Disse midlene er utrolig viktige for oss, og gjør at vi kan kjøpe inn alt fra baller til drakter. Så jeg må bare takke alle som har bidratt med panten sin til oss. Allerede neste år kan vi gå mot én million kroner, og det er jo bare helt fantastisk, sier Glenn Ivan Hemnes, daglig leder i Åkra Idrettslag.
Nå har klubben to panteboder, hvor folk kan komme med tomflaskene sine. Den ene står ved parkeringsplassen på nordsiden av Åkrahallen, og den andre er godt synlig ved Coop-bygget. Nå får de inn cirka 150 000 kroner i året fra panten.
 
Aktiv pantegjeng
– Vi har prøvd å lage bodene litt ekstra fine, og begge er dekorert med mange bilder av de som er eller har vært medlem i klubben. Jeg ser ofte at folk stopper opp for å finne igjen bilde av seg selv eller noen de kjenner, sier Hemnes.
Det er tre aktive pensjonister, som fortsatt er klubbmedlemmer, som samler inn og sorterer panten. De samles på faste dager, og sørger for at panteordningen fungerer godt.
– Den innsatsen de gjør er helt utrolig, og helt avgjørende for at dette skal fungere. Nå bygger vi en helt ny driftsbygning, så snart får de et eget sted hvor de kan sortere og hvor de har alt de trenger, sier Hemnes.
 
Takker for hjelpen
Åkre Il har i dag rundt 1200 medlemmer, som driver med både fotball, håndball, turn, cheerleading, allidrett og en innebandygruppe for de i rullestol.
– Det er stor aktivitet, med tilhørende store utgifter. Uten panten kunne vi ikke fått gitt det ekstra gode tilbudet som vi prøver å gi hver dag, her i klubben. Derfor er det utrolig at vi nå kan markere pantesekk nummer 2000, sier Hemnes.
Alt som pantes i Norge blir resirkulert og brukt på nytt i nye produkter.

Det er Infinitum som drifter panteordningen i Norge, og som mottar pantesekkene fra Åkra Il. 
Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum, er glad for at idrettslag som Åkra bidrar aktivt for å samle inn tomme bokser og plastflasker.

– Nordmenn er verdensmestre i panting, og tiltak som dette er en viktig grunn til at vi lykkes så godt. I tillegg til den viktige miljøgevinsten, er det også fint å vise at panten faktisk kan ha en viktig verdi for mange, og bidra i driften av gode tiltak, sier Varberg.