Satser på miljøet under festivalsommeren

En rekke festivaler har tatt i bruk nye resirkulerbare plastkrus i Infinitums panteordning. En av dem av Ekstremsportveko.
Bilde til Satser på miljøet under festivalsommeren
RESIRKULERBARE PLASTKRUS: Under Ekstremsportveko er arrangørene nøye på at både de selv, og samarbeidspartnerne de velger å jobbe med, har miljø i fokus. Da er det viktig at det ikke ligger igjen plastkrus etter uken er over.

– Vi ønsker å lage så lite fotavtrykk som mulig. En del av dette er at vi bruker resirkulerbare plastkrus, sier Aud Helen Singstad, markedssjef for Ekstremsportveko.

I mange år har plastkrus vært en miljøutfordring for festivalene. Tonnevis med av den verdifulle plasten har nemlig blitt brent som søppel, istedenfor å bli resirkulert.

Nå får plasten nytt liv.

I 2019 tok Hansa Borg bryggerier initiativ til et samarbeidsprosjekt i bransjen for å finne miljøvennlige panteløsninger for festivalglassene. Mange av sommerens konserter og festivaler har tatt i bruk plastkrusene som er i plasttypen PET. Infinitum henter dem, og sørger for at de går til resirkulering.  

– Bærekraft har vært i fokus hos Ekstremsportveko siden dag én, så dette er det naturlig at vi satser på. Vi er stolte av å kunne si at vi bruker hele Voss som lekeplass slik den er, sier Singstad.  

Mange flere festivaler benytter seg også av de resirkulerbare plastkrusene i år, slik som Kadetten, Findings, Bergenfest, Drøbakfestivalen og Hvalstrandfestivalen.

Her kan du se filmen Infinitum har laget til disse festivalene: