Prosjekt Plast

Simen Knudsen er en av landets beste surfere. Havet er ikke bare noe han benytter seg av. Han tar også vare på det.
Bilde til Prosjekt Plast

– Man sitter i vannet og får en ganske dyp naturopplevelse, og utsikten er det ingenting som slår. Hjernen formes av det øynene hviler på. Når du sitter og ser på hav, bølger, himmel, horisont, strand, fjell og fugler i flere timer, så tror jeg det er bra for skallen. Surfing er god terapi hvis det skulle være noe man må få prosessert, sier han.

– Det handler om å forenkle utsiden, for å bli rikere på innsiden.

Simen Knudsen har gjennom oppvekst og utdannelse fått god forståelse for verdien av naturen og miljøet. Som surfer er havet et viktig oppholdssted, men han ser også ofte konsekvensene av de store mengdene plastforsøpling på nært hold. I 2015 startet han kollektivet Nordic Ocean Watch, som en reaksjon på marin forsøpling, og et ønske om å gi noe tilbake til havet.

– Til nå har ingen av de tingene jeg har begynt å gjøre for å leve mer miljøvennlig gått på bekostning av lykke eller livskvalitet. Heller motsatt. Det betyr egentlig at å leve på en måte som er bedre for planeten også er bra for meg personlig.

Filmen, som er regissert av Andreas Kleiberg, ønsker å fokusere på den enorme mengden plast som havner i havet, i tillegg til å skape en bevisstgjøring rundt viktigheten av å plukke søppel og flasker opp igjen.