Panter seg til bryllup

Pablo og Frederikke trodde drømmebryllupet var ute av sikte. Nå skal de finansiere det med penger fra pant.
Bilde til Panter seg til bryllup

Pablo André Arca forlovet seg med Frederikke Paalgard Gurstad i fjor sommer. Egentlig begynte de å spare på panten sin for å holde av lommepenger til en tur til Asia, men korona satte en stopper for reiseplanene.

– Da reisen ikke ble noe av så vi at det hadde blitt en fin sum med penger fra panten vi hadde spart. Så da vi forlovet oss, begynte vi å spare penger til bryllupet vårt i 2022. Ideen med pant kom da vi var på middag hos svigerfamilien, hvor vi tullet med at vi skulle finansiere hele bryllupet med pant. Så ble det sånn da, ler Arca.

Gjennom studietiden har paret vært veldig bevisste på å bruke panten aktivt for å spe på økonomien. Nå som de sparer til bryllup har de tatt et steg videre fra å spare opp egen pant.

– Vi har hund, så vi går ofte turer. Da har vi alltid med en ekstra pose i baklomma så vi kan samle det vi finner av flasker og bokser langs veien. Vi har merket at det er mye spesielt i helgene. Jeg synes det er litt rart at folk ikke vil pante selv, når man vet hvilken verdi det har både for miljøet og økonomien, sier Arca.

Engasjerer mange

Han forteller at i påsken gikk de en tur på omtrent fire kilometer, og samlet flasker og bokser som de fikk 200 kroner i pant for. I tillegg til å plukke flasker og bokser ute, har de både lagt ut annonse på Finn.no, og laget en egen Facebook-gruppe og Instagram-konto. Han opplever at det er stort engasjement og mange som vil hjelpe til.

– Jeg har faktisk akkurat vært og hentet fire poser med flasker og bokser, fra noen som ville hjelpe oss. Og vi er så takknemlige for alt vi får, sier Arca.

Han påpeker også at han opplever at prosjektet deres fører til at flere blir bevisst på verdien av pant. Flere blir overrasket over hvor mye pant de får for bare én pose. Paret har et mål om å samle inn 120.000 kroner, og ligger foreløpig på 32.000 kroner.

– Pant er en kjempegod løsning, og jeg tenker at det kunne vært pant også på andre ting, som snusbokser. Det er gøy å pante! Fremover skal vi virkelig stå på for å nå målet vårt, slik at vi kan feire drømmebryllupet vårt. På en koselig gård, med gode venner og familie, avslutter Arca.