Pant til Barnekreftforeningen fra Arctic Race of Norway

Mack, Infinitum og Arctic Race of Norway inngikk i 2021 et samarbeid som sørger for at all panten fra sykkelrittet går til Barnekreftforeningen i Troms og Finnmark.
Bilde til Pant til Barnekreftforeningen fra Arctic Race of Norway
PANT: Fra i år blir panten på Arctic Race of Norway samlet inn og resirkulert. Foto: Thomas Maheux.

Det er de tre aktørene sammen som har utpekt Barnekreftforeningen i Troms og Finnmark som årets mottakere av pantepotten.

– Gjennom et organisert opplegg for å samle inn flasker og bokser sørger vi for at bokser og flasker blir resirkulert og brukt igjen. Samtidig kan vi hvert år støtte en viktig organisasjon, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Under Arctic Race of Norway er det mange tilskuere, noe som kan føre til en del avfall.

Tidligere har det meste av panten havnet i søpla. Gjennom det nye samarbeidet er det donert fire pantetønner som brukes til å samle inn flasker og bokser rundt løypa.

Bærekraftig sykkelritt
– Arctic Race of Norway er sertifisert som miljøfyrtårn, og vi har en ambisjon om å være et av de mest bærekraftige sykkelrittene i verden. Vi er blant annet et av sykkelrittene i verden som bruker flest elbiler som følgebiler under rittet. At vi nå også samler inn panten, er enda et grep vi tar, forteller Dybdal.

Arctic Race of Norway ble arrangert for første gang i 2013. Løpet går over fire dager, og arrangeres hvert år i de to nordligste fylkene i Norge. Unntaket var 2020, da rittet måtte utsettes på grunn av korona. I 2021 var 11 Tour de France-lag blant de 19 lagene som stilte på startstreken i Tromsø. Også det norske landslaget deltok, med Alexander Kristoff som kaptein. Det ble syklet fire etapper, på totalt 683 kilometer, med start i Tromsø og avslutning i Harstad.

Bruke ressursene om igjen
Bryggeriet Mack er en av samarbeidspartnerne til Arctic Race of Norway. Mack mener sykkelrittet bidrar til å sette Nord-Norge på kartet, med internasjonale syklister fra kjente sykkellag og global TV-dekning.

– Som hele Nord-Norges bryggeri er det viktig for oss å støtte opp om lokal idrett, kultur og gode formål. Infinitum er en av de største miljøsuksessene vi har, og at vi har fått til et samarbeid er midt i blinken. Vi lever jo av å selge drikke, og da har vi et ansvar for å sørge for at emballasjen blir samlet inn, resirkulert og brukt på nytt, sier Embla Skedsmo Bjørnflaten, intern i markedsavdelingen i Macks Ølbryggeri.  

Korona satte noen begrensninger på mengden publikum i år. Aktørene håper på enda større folkefest neste år.

– Dette samarbeidet er et eksempel på enda en arena hvor vi kan sørge for at mer plast og aluminium fra flasker og bokser blir samlet inn og resirkulert. Det er viktig for at vi skal kunne bruke ressursene om og om igjen, sier Randi Haavik Varberg, kommunikasjonssjef i Infinitum.

 

 

 

Les også