Lille Norge inspirerer en stor verden

Slovakia, Australia og Portugal er tre av mange land som har latt seg inspirere av pantesystemet i Norge. – Med denne kampanjen vil vi vise at det vi gjør for miljøet i Norge har en betydning for resten av verden, sier Randi Haavik Varberg, kommunikasjonssjef i Infinitum.
Bilde til Lille Norge inspirerer en stor verden

Delegasjoner fra hele verden har i mange år reist til Norge for å besøke Infinitums anlegg i Fetsund, og lære om hva som er hemmelighetene bak verdens beste pantesystem. Flere land har bygget opp egne pantesystemer, og andre er i planleggingsfasen. Felles er at mange av dem har tatt med seg viktige erfaringer fra Infinitum.

Infinitum har nå en kampanje om tre av disse landene, Slovakia, Australia og Portugal. Sistnevnte har ikke satt i gang med egen panteordning riktig ennå, men jobber for tiden med et lovforslag som vil kreve at utsalgssteder må ta imot flasker og bokser, slik at disse kan resirkuleres.

Slovakia og Australia derimot, er godt i gang. Slovakia slo sitt eget mål om 60 % resirkulering allerede første år i drift. Og så langt i år, har det blitt levert inn mer enn 9 milliarder flasker og bokser gjennom det australske pantesystemet i New South Wales.

– Den innsatsen vi gjør i Norge ved å pante beviser for en hel verden at det vi gjør i lille Norge virker, og at flere land følger etter oss, sier Varberg.

Idé og manus til filmen er gjort av Pulse Communications, Fenomen har produsert den, og OMD Norge har hatt mediestrategi. 

Les også