Inspirerer barn til å ta vare på ressursene

Panting var ett av flere temaer på bærekraftskolen, hvor barn gjennom en hel uke lærte om hvordan de kan leve mer bærekraftig. – Panting er noe av det enkleste vi kan gjøre for miljø og klima, sier Infinitum-sjefen Kjell Olav Maldum.
Bilde til Inspirerer barn til å ta vare på ressursene
I livesendingene til bærekraftskolen ble det regnet på hvor mye naturressurser vi sparer når vi panter og kildesorterer. På bildet er eventyrer og forfatter Håvard Tjora, og Fredrikke Friis Bertheussen, prosjektleder for LOOP Miljøskole og Bærekraftskolen Live. Foto: LOOP.

30 000 skolebarn i hele Norge deltok på LOOPs digitale bærekraftskole i høst, med Norges mest kjente mattelærer Håvard Tjora i spissen.

Bærekraftskolen Live er en gratis, nasjonal bærekraftsuke, som dekker de fleste kompetansemålene om bærekraft. Opplegget er utviklet av LOOP i samarbeid med lærere og fageksperter, og produsert med støtte fra blant annet Infinitum.

– Vi håper vår nasjonale bærekraftsuke har vist barn og unge at det nytter å gjøre noe. Når mange gjør litt, kan selv små ting vi kan gjøre i hverdagen, som å pante alle flaskene våre, ha stor betydning, sier Stine Helgeland, daglig leder i LOOP - Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning. 

At Norge er verdensmestere i panting ble trukket frem som et godt eksempel på bærekraftig håndtering av ressurser. Alt som pantes sorteres, før det går til resirkulering for igjen å bli nye flasker og bokser. 

Verdensmesteren Karsten Warholm delte også av egne erfaringer med panting, helt fra han var liten og samlet inn pant hos familie og kjente for å kjøpe godsaker på butikken.

– Bærekraftskolen er et kjempegodt initiativ fra LOOP, som både lærer og inspirerer barn til å gjøre bærekraftige valg. Panting er noe av det enkleste vi kan gjøre for miljø og klima, og det er flott å begynne tidlig med gode vaner. Mange barn forstår godt verdien av panting, og er kanskje av de beste til å samle inn, slik at blir resirkulert, sier Kjell Olav Maldum, adm. dir i Infinitum, som driver pantesystemet. 

Les også