Infinitum over 95 prosent innsamling for ellevte gang

Miljødirektoratet forventer over 95 prosent innsamling av bokser og flasker i Infinitums pantesystem frem til sommeren 2022. Den høye returandelen fritar drikkevarene fra miljøavgift.
Bilde til Infinitum over 95 prosent innsamling for ellevte gang
– Vi er glade for at vi igjen når høyeste nivå, og setter pris på belønningen bransjen og miljøbevisste forbrukere får gjennom bortfall av miljøavgift, sier Kjell Olav Maldum, adm. dir. i Infinitum.

Forventningen er basert på den høye returandelen i pantesystemet det siste året, som Infinitum har dokumentert. I 2020 ble over 92 prosent av emballasjen pantet, og i tillegg kom bokser og flasker til gjenvinning gjennom avfallssystemet, slik at 99,4 prosent av metallet og 97,7 prosent av plasten ble utnyttet.

Det er ellevte året på rad at Infinitum får godkjent 95 prosent innsamling, som er den høyeste godkjente andelen man kan oppnå. Bokser og flasker er belagt med miljøavgift som synker i takt med returandelen. Ved 95 prosent går avgiften i null og sikrer at bransjen alltid jobber for å samle inn mest mulig. Det er billigere for alle parter å samle inn med en gang i stedet for å rydde opp i etterkant.

– Vi er glade for at vi igjen når høyeste nivå, og setter pris på belønningen bransjen og miljøbevisste forbrukere får gjennom bortfall av miljøavgift. Den degressive miljøavgiften er en viktig motivasjonsfaktor for oss, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.