Infinitum med nytt anlegg i Bjerkvik

Neste år står Infinitums splitter nye anlegg klart i Bjerkvik i Nord-Norge. Dette vil bli Infinitums nyeste og mest moderne anlegg. – Vi skal bygge smart og i høyden, sier avdelingslederen for Nord.
Bilde til Infinitum med nytt anlegg i Bjerkvik
Slik skal det nye anlegget se ut. Foto: Kvadrat arkitekter AS

– Byggestart er i gang og etter planen skal vi overta det ferdige bygget våren 2022, sier Ole-Rolf Dahlberg, som har vært avdelingsleder for Infinitum Nord i 16 år.

Det nye anlegget skal ligge i Bjerkvik, bare noen få kilometer fra anlegget de leier i dag. Infinitums anlegg i Bjerkvik håndterer alt som blir pantet nord for Saltfjellet. På anlegget blir flasker og bokser sortert og komprimert til firkantede bunter.

– Bygger smartere
Bring, som holder til på nabotomta, kjører buntene med plast og metall til Narvik. Der blir de satt på toget og fraktet til resirkulering. Plasten går til Veolia PET Norge, et splitter nytt resirkuleringsanlegg for plastflasker, som ligger rett ved siden av Infinitums hovedanlegg i Lillestrøm kommune. Aluminiumen fra boksene går til Novelis i England, som er verdens største resirkulerer av aluminium fra boks til boks.

– Jeg ser veldig frem til å komme over i nytt anlegg. Etter mange års drift er det klart at utstyret begynner å bli slitt. Det blir også veldig fint å få hele produksjonslinja innendørs, siden vi tross alt er utsatt for litt vær her, sier Dahlberg.

– Det er supert å få være med og bestemme hvordan det nye anlegget skal bli. Etter 16 år i Infinitum har jeg fått god oversikt over hva som fungerer bra og ikke. Denne gangen skal vi bygge smartere, og mer i høyden, slik at vi ikke trenger like mye gulvareal, forteller han.

10-11 tonn til resirkulering daglig
– Vi håndterer daglig omtrent 10-11 tonn med både plast og aluminium. Det er en del sesongvariasjoner, men vi har opplevd en voldsom økning i mengden bokser og flasker de siste to årene. Derfor bygger vi for litt større kapasitet. Vi bygger for fremtiden, forteller Dahlberg.

Infinitum har totalt hatt en økning på 20 prosent siden 2019.

– Folk er generelt flinke til å pante. Det er vi glade for, fordi det betyr at vi kan ombruke materialet til nye flasker og bokser, så mange ganger som mulig, avslutter Ole-Rolf Dahlberg.

 

Fakta om prosessen:

  • Byggestart er planlagt til midten av oktober 2021
  • Infinitum overtar ferdig bygg våren 2022.
  • Oppbygging av produksjonslinjen starter når bygget er overtatt.
  • Infinitum installerer og tester produksjonsutstyr i løpet av høsten og vinteren 2022/23.
  • Det nye anlegget er i drift i løpet av våren 2023.

 

Les også