Infinitum åpner Norges mest moderne sorteringsanlegg

Alt som pantes nord for Saltfjellet skal sorteres i et topp moderne anlegg i Bjerkvik, før det sendes til resirkulering. – Vi er svært glade og stolte over at Infinitum er her, sier Per Kristian Arntzen, varaordfører i Narvik.
Bilde til Infinitum åpner Norges mest moderne sorteringsanlegg
KLIPPET SNOR: Per Kristian Arntzen, varaordfører i Narvik, åpnet Infinitums nye anlegg i Bjerkvik 15. mars. Ole Rolf Dahlberg (f.v.) og Kjell Olav Maldum.

Onsdag 15. mars ble anlegget offisielt åpnet med taler og feiring i Medby Næringspark.

– Det er spesielt gøy med bedrifter som tør å satse, tenke langsiktig og som ligger i forkant teknologisk, slik Infinitum gjør. For oss i Narvik kommune er det utrolig viktig å legge til rette for det grønne skiftet. Vi har stor tro på Infinitum i fremtiden, sier Arntzen.

Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum er tydelig på hvorfor selskapet velger verdensmestere som panteambassadører.

– Vi deler samme filosofi. For å bli best i verden, må vi hele tiden strekke oss og jobbe for å bli enda bedre, sier Maldum.

Bjerkvik ligger en liten kjøretur fra Narvik, og er strategisk plassert der fordi tettstedet er et knutepunkt for alle de store byene i Nord-Norge. I fjor ble det håndtert over 150 millioner flasker og bokser i Bjerkvik. Alle bokser og flasker som pantes, blir resirkulert til nye bokser og flasker, i et moderne ombrukssystem.

– Vi har vært i Bjerkvik siden 2006, og det nye anlegget blir nå modell for videre drift i Infinitum. Vi har de aller nyeste maskinene og kapasiteten blir nesten doblet fra det forrige anlegget, fra tre til fem tonn i timen, sier Ole Rolf Dahlberg, fabrikksjef for anlegget.

Han forteller at de har større kapasitet enn de faktisk trenger akkurat nå, for å være rigget for økning i framtiden.

Se film fra åpningen her:

Les også