En flaskes verdi

Stiftelsen Limitless samler inn flasker og bokser for å finansiere skolebygging i Afrika, som vil gi over 500 barn skolegang.
Bilde til En flaskes verdi

– Vi ønsker å hjelpe folk som sliter, enten det er av økonomiske eller helsemessige grunner. Det finnes ingen grenser for hva vi kan hjelpe med, og hvor, sier Anette Lindekleiv, som sammen med sin mann Joakim Olsen, startet Limitless etter å ha jobbet frivillig i Sierra Leone i Afrika.

Da paret dro for å jobbe for lokalbefolkningen møtte de raskt en annen virkelighet, som var langt fra deres egen. Og for å kjenne på realiteten valgte de å bo som de innfødte, uten strøm, vann, dusj eller toaletter.

– Landsbyene i Sierra Leone har ingen skoler. Barna kan hverken lese eller skrive, og uten utdanning er ikke fremtiden særlig lys. Landet er dårlig utviklet på tross av flere naturressurser. Sierra Leone er preget av korrupsjon, i tillegg til å ha store helsemessige utfordringer, sier hun.

I dag består Limitless av Anette Lindekleiv, Joakim Olsen og Eivind Cederberg. Innsamlingen av tomflaskene startet før jul, og etter å ha tilbragt et betydelig antall timer foran pante-automatene, har beløpet i dag vokst til å bli 38 000 kroner.

–  Det startet med at vi hang opp lapper i ulike nabolag, ringte på dørene til folk og spurte etter flasker. I dag er det flere som skriver til oss og forteller at de samler opp pant for å være med å bidra, sier Lindekleiv.

Det er ikke første gang trioen har bygget skoler i det fjellrike landet. Forrige skole som ble bygd med brønn og toaletter, ga plass til 120 elever.

– 38 000 kroner er mye penger i Sierra Leone. Skolen vi er i gang med å bygge nå blir betraktelig større, med plass til omtrent 500 barn, sier hun.

Innsamlingen av flasker og bokser fortsetter frem til skolebygget er reist, og i mellomtiden fortsetter gjengen i Limitless å planlegge flere drømmer.

– Vi ønsker også å bygge et samfunnshus i hovedstaden, i tillegg til å gjøre noe for befolkningen i slummen. Når vi ser hva som er mulig å få til, fortsetter bare drømmene å vokse, sier Lindekleiv.

Les også