Statsministeren gir sin pant til TV-aksjonen

Søndag 19. oktober skal TV-aksjonen samle inn penger i hele landet. I Oslo skal kjendiser samle inn pant for rent vann. Infinitum dobler verdien av panten, og pengene går til TV-aksjonen. I kveld tyvstartet Atle Pettersen, sammen med TV-aksjonsleder Kari Bucher, og hentet pant hjemme hos Erna Solberg.
Bilde til Statsministeren gir sin pant til TV-aksjonen

– Det er gøy å se at panteinitiativet vi skal ha med TV-aksjonen på søndag engasjerer alt fra stortingspolitikere til mannen i gata. Her går vi sammen om å gjøre noe lite for noe stort. Gjør som Erna har gjort i kveld og gi din pant i tillegg til å bidra med penger når TV-aksjonens frivillige ringer på din dør på søndag, oppfordrer panteentusiast Atle Pettersen.

100 panteentusiaster og et kjendisspekket panteteam vil sammen med TV-aksjonens frivillige samle inn pant i parker, på idrettsarenaer og banke på dører i Oslo på søndag. Atle Pettersen, Omer Bhatti, Charlotte Thorstvedt, Lene Alexandra Øien, og Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa fra Madcon er blant kjendisene som deltar ved å samle pant.

Pettersen tyvstartet panteinnsamlingen torsdag med et besøk til statsministerboligen og Erna Solberg. Med den spesiallagde pantebøssa til Infinitum troppet Atle og TV-aksjonsleder Kari Bucher opp på trappa til statsministeren, som gladelig ga sin pant til TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelps arbeid for «vann til en million».

Infinitum dobler den innsamlede panten

– Dette er penger som vi alle har stående på kjøkkenet, som vi av og til husker å ta med til butikken. Det er flott når det kan gå til en god sak, sa statsminister Erna Solberg mens hun puttet panteflaskene sine på pantebøssa.

Infinitums administrerende direktør Kjell Olav Maldum legger til at Infinitum vil doble kroneverdien av all pant som samles inn av pantekorpset for TV-aksjonen.

– TV-aksjonen er en fantastisk dugnad der hele folket deltar. Vi ønsker å bidra ved å samle inn vår valuta, nemlig panten. Ved å samle inn pant til rent vann får vi også vist at det å pante har en verdi, ikke bare i kroner og øre, men også for miljøet. Panten blir nemlig gjenvunnet til nye bokser og flasker, sier Maldum.

Pant for rent vann

TV-aksjonen har i år mål om at én million mennesker i åtte land skal få varig tilgang på rent vann. Aksjonen feirer 40 år i 2014, men en innsamling med pantebøsser har aldri før blitt gjort. Det synes lederen for TV-aksjonen det er morsomt at Infinitum gjør i år.

– Det er mange gode initiativ som støtter opp under årets innsamling «vann til en million». Vi synes det er spennende at pant på pantebøsser kan være et folkelig tillegg til penger på våre tradisjonelle innsamlingsbøsser, sier leder for TV-aksjonen Kari Bucher.

Panteentusiastene vil være å finne på Majorstuen, Aker Brygge, Grünerløkka og i Groruddalen på TV-aksjonsdagen.

Se NRK-saken hvor Atle henter statsminister Erna Solbergs pant her.