Norsk Resirk bytter navn til Infinitum

Etter femten år som Norsk Resirk har vi byttet navn og logo. Fra og med 15. september 2014 heter vi Infinitum, og har fått nye epostadresser. Både navn og logo er sterkt inspirert av det uendelige antall ganger man kan gjenvinne flasker og bokser i pantesytemet.
Bilde til Norsk Resirk bytter navn til Infinitum

- Vi håper vår nye profil vil inspirere og motivere enda flere til å pante enda mer. Med navnet «Infinitum» vil vi fortelle nordmenn at boksene og flaskene i pantesystemet kan gjenvinnes nærmest i det uendelige uten å miste sine egenskaper. Vi vil fortelle at det derfor er miljøvennlig å pante og at det er viktig å pante hver eneste boks og flaske, sier direktør informasjon og marked, Randi Haavik Varberg.

- Å pante har en verdi, ikke bare i kroner og øre, men også for samfunnet og miljøet, sier Haavik Varberg.

Illustrerer evig liv
Byråene Geelmuyden Kiese og ANTI har det siste halve året arbeidet sammen med Infinitum for å lage ny merkevareplattform og ny logo. Sammen har de latt seg inspirere av pantens evige liv og verdien av å pante.

- Vi ville lage logo som illustrerte kompleksiteten i en gjenvinningsprosess samtidig som den skulle være ren og enkel å forstå. Resultatet er vi veldig fornøyd med og vi håper selvfølgelig at den nye profilen faller i smak også hos alle som deltar i den store pantedugnaden, sier Kjetil Wold, kreativ leder og partner i Anti.

En ny epoke i norsk gjenvinningshistorie
For de aller fleste nordmenn er det veldig naturlig å pante både flasker og bokser. Det er noe vi har med oss fra barndommen og en ordning som har eksistert i Norge i snart 100 år. I starten gjaldt panteordningen kun for ombruksflasker, men på 90-tallet utviklet Infinitum dette til å bli et pantesystem for gjenvinnbare plastflasker og bokser. Infinitum mener det nå er på tide å starte en ny epoke i norsk gjenvinningshistorie.

- Nordmenn er faktisk verdensmestre når det kommer til panting. Det er en tittel vi kan være veldig stolte av. Men vi mener at vi kan bli enda bedre, og gir oss ikke før absolutt alt pantes. Det skylder vi de som kommer etter oss, sier Haavik Varberg.
Når man panter flasker og bokser er man med på Norges største klimadugnad. Og vi nordmenn liker å være en del av denne dugnaden. I hvert fall som regel. Infinitum vil i årene fremover jobbe for at vi panter - også de gangene det kan være litt ubeleilig.

- Vår viktigste oppgave fremover blir å informere allerede flinke og engasjerte gjenvinnere om hvor mye panting har å si for miljøet, og at hver eneste flaske teller, sier Haavik Varberg.