Infinitum tredobler kroneverdien av panten til TV-aksjonen

Samlet inn om lag 25 000 flasker og bokser til over 100 000 kroner.
Bilde til Infinitum tredobler kroneverdien av panten til TV-aksjonen

Infinitum lovte opprinnelig å doble kroneverdien av all pant som ble samlet inn i spesiallagde pantebøsser i hovedstaden. Etter stort engasjement søndag, har de bestemt seg for øke sitt bidrag og tredoble verdien av panten til TV-aksjonen.

100 entusiastiske ungdommer, et kjendisspekket panteteam og Infinitums ledelse samlet inn hele 25 000 flasker og bokser i Oslo. Med både store og små flasker gir det en panteverdi på 36 250 kroner. Infinitums bidrag til årets TV-aksjon blir dermed 108 750 kroner.

- Samarbeidet med TV-aksjonen har vært helt fantastisk. Det føles bra at så mange har vært med å støtte opp om en så viktig sak. Vi har derfor besluttet at vi tredobler kroneverdien og øke vårt bidrag, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum.

Kjendisspekket panteteam
Pantekorpset samlet inn pant i parker, på idrettsarenaer og ved å banke på dører i Oslo. Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide var blant politikerne som fikk besøk av Charlotte Thorstvedt og Omer Bhatti.

- Det er flott at TV-aksjonen går til rent vann. Mange barn bruker veldig mye tid på å hente vann. Tenk om de i stedet kunne brukt den tiden på utdanning, til å lære å lese og skrive. Det er nettopp derfor TV-aksjonen er så viktig i år, sa Hareide, som inviterte pantekjendisene med inn på kjøkkenet der familien hans oppbevarer panten.

Under dagens søndagstur hadde Infinitum med seg kjendisene Yosef og Tshawe fra Madcon, Atle Pettersen, Terje Håkonsen, Lene Alexandra Øien, Charlotte Thorstvedt og Omer Bhatti.

- Pant for rent vann er et humørfullt og bra initiativ som jeg bare måtte takke ja til å være med på, smilte Charlotte Thorstvedt. – Det er flott at vi får flasker og bokser både hos politikere og folk på gaten.

Pant for rent vann
Randi Havik Varberg legger vekt på at Infinitum representerer en bransje som bidrar til at vi har et bredt utvalg av drikke i Norge. Hun synes det derfor er særlig relevant for Infinitum å bidra til at mennesker i fattige land får bedre tilgang til rent vann.  

- Ved å være med på å bidra til at flere mennesker for tilgang på rent vann, får vi vist at det å pante har en verdi utover kroneverdien på panten, sier Haavik Varberg.