Energisk og vellykket THINK-IN-konferanse

Infinitum Movement er en bevegelse for miljøet, drevet av energien til unge mennesker som bryr seg om fremtiden og klimaet. – Denne energien og ønsket om å gjøre en forskjell merket vi godt under Infinitum THINK-IN, sier Randi Haavik Varberg i Infinitum.
Bilde til Energisk og vellykket THINK-IN-konferanse

Hensikten med konferansen Infinitum THINK-IN var å inspirere og dele innsikt om hvordan enkeltpersoner og bedrifter kan bidra til en grønnere fremtid. Konferansen samlet klimaentusiaster, gründere og politikere til workshops og foredrag.
– Jeg tror vi klarte å gi litt mer fart til den grønne bevegelsen, sier Varberg om konferansen.

Infinitum THINK-IN trakk fullt hus på MESH i Oslo, og fra scenen fortalte blant andre Fabien Cousteau om havet og arven fra bestefaren Jacques. Konferansen bød i tillegg på intervju med alpinist Aksel Lund om hans engasjement, og debatt mellom Bellona-leder Frederic Hauge, byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) om grønn omstilling av norsk næringsliv. Miljørådgiver Elin Vatn i arkitektkontoret Snøhetta fortalte om sine mest miljøambisiøse prosjekter, før førstelektor Per Espen Stoknes ved BI avsluttet kveldsprogrammet med å snakke om vår solrike framtid.

Forbrukermakt og grønt næringsliv
Infinitum Movements egen ambassadør, Simen Andreas Henrik Knudsen, styrte en av to parallelle sesjoner om hvordan ledere og gründere kan tjene penger og samtidig redde miljøet. Førstelektor Per Espen Stoknes ved BI ledet workshopen for klimaentusiaster som er opptatt av egen påvirkning på kloden og av hva de kan gjøre for å dytte verden i en grønnere retning.

Flere virkemidler for å redde kloden
Simen Andreas Henrik Knudsen refererte til Global Opportunity Report, som viser at folk har høyt tillit til at bedrifter kommer opp med løsninger som kan redde verden. Undersøkelsen viste imidlertid at folk har mindre tillit til politikere som problemløsere.

Infinitum og Kjell Olav Maldum mener likevel at det er helt nødvendig at politikere legger til rette for at næringsliv skal ta dette ansvaret.
– Vi har ikke tid til å vente på frivillighet for å redde kloden. Politiske og økonomiske virkemidler er helt avgjørende, sa Kjell Olav Maldum.
Infinitum har foreslått en materialavgift for å øke andelen resirkulert plast i drikkevareflasker. Avgiften er den siste brikken som vil gjøre pantesystemet til en sirkulær økonomi.