Resirkulering av drikkevarebokser blir enda mer miljøvennlig

Infinitum har inngått avtale med verdens største resirkulerer av aluminium om resirkulering av alle bokser fra Norge.
Bilde til Resirkulering av drikkevarebokser blir enda mer miljøvennlig

Det er det amerikanske selskapet Novelis som heretter skal gjøre alle norske øl- og brusbokser om til nye bokser. Novelis resirkulerer 74 milliarder bokser hvert år i et lukket system der boks blir til boks. I første omgang skal norske bokser få nytt liv i England og Tyskland.

– Til nå har våre bokser blitt resirkulert sammen med annen aluminium. Hos Novelis blir boksene holdt separat, slik at resirkuleringen blir enda mer effektiv og alle bokser kommer tilbake som nye bokser, forteller administrerende direktør Kjell Olav Maldum i panteselskapet Infinitum.

Praktisk talt alle norske drikkevarebokser blir gjenvunnet. 93 % kom i fjor inn gjennom pantesystemet, mens resten ble samlet inn gjennom avfallssystemet. Det er det som blir pantet som heretter skal til Novelis. Fordi pantesystemet kun samler inn flasker og bokser i plast og aluminium med høy kvalitet, og ikke noe annet, leverer Infinitum etter sortering helt rene materialer til resirkulering.

– Infinitum har vært avgjørende for infrastrukturen i norsk resirkulering, og suksessen de har hatt med å øke mengden resirkulerte aluminiumsbokser er et forbilde for bærekraftig produksjon. Vi er stolte av å få jobbe sammen med Infinitum for å sørge for at hundre prosent av deres aluminiumsbokser blir til nye bokser, og sammen skape en solid sirkulær løsning, sier Alexandre Gellert, Director Metal Procurement Novelis Europe.

I fjor sendte Infinitum over 11 000 tonn aluminium fra over 800 millioner bokser til resirkulering.

Aluminiumsbokser er svært bærekraftig emballasje, fordi boksene kan gjenvinnes uendelig mange ganger. En boks som sendes til resirkulering kan være tilbake i butikkhyllen etter bare 60 dager.

– Vi ser hele tiden etter muligheter for å forbedre systemet, og er glade for å ha fått verdens ledende resirkulerer av bokser med på laget, sier Maldum.