Infinitum Magasinet ute med ny utgave

Den 21. oktober kom den nye utgaven av Infinitum Magasinet. Med miljø og grønne initiativ i fokus, kan du lese om hvordan det er å være med snowboard-legenden Terje Håkonsen på road trip, og hvilke revolusjonerende ideer nederlenderen Boyan Slat vil sette til livs for å rense verdenshavet for plast.
Bilde til Infinitum Magasinet ute med ny utgave

Har du sett papirmagasinet med sterke naturbilder og spennende dybdeintervjuer ligge på et kafébord, eller på skolen hvor du studerer? Da har du oppdaget Infinitum Magasinet. Magasinet finnes primært på kaféer, universiteter eller på høgskoler rundt omkring i Norge.

Infinitum Movements ambassadører
Infinitums Movements ambassadører Markus, Håkon og Inge Wegge, Terje Håkonsen og Simen Knudsen deler historier fra sitt liv, og bakgrunnen for sitt engasjement i Infinitum Magasinet. I den nye utgaven forteller Simen Knudsen fra Surfrider Foundation om sitt engasjement for å redde norske strender, og Terje Håkonsen forklarer hvorfor alle må delta hvis vi skal skape en forandring for miljøet og verden.

– De største miljøutfordringene er ikke noe som man kan løse alene. Når noen sier at man skal forandre verden, så må man begynne med seg selv. Det tror jeg på, og poenget er at alle må bidra, uttaler snowboard-legenden Terje Håkonsen til Infinitum Magasinet.

– Det er ingen unnskyldning for å gi faen, for ikke å gjør det man selv kan, poengterer han.

De tre Weggebrødrene er aktuelle med sin nye film om Bjørnøya, og vil du vite mer kan lese denne artikkelen fra det første Infinitum Magasinet.

Dumpsterpizza og grønn kunst
Nordmenn er verdensmestre i panting, og mange ser at det å pante flasker og bokser har en stor verdi for miljøet. I den andre utgaven av Infinitum Magasinet kan du lese om andre spennende initiativer for gjenvinning og gjenbruk av materialer. I Bergen har for eksempel gründerne bak Bergen Kaffebrenneri begynt å tilby dumpsterpizza til sine gjester. En dumpsterpizza lages av mat som har gått ut på dato, og råvarer butikkene skal kaste.

– Vi får tomater som er blitt litt skrukkete. De er ikke pene nok, ingen kjøper dem i butikken, men de smaker jo fremdeles godt. I butikkene ville det blitt kastet. Eller ost, de fleste oster holder seg bra lenge etter de går ut på dato. De blir egentlig bare bedre. Du lukter når en ost er blitt dårlig, og du ser når noe mygler, forklarer innehaver av Bergen Kaffebrenneri, Carl Eugene Johannessen.

Gründerne bak restemat-filosofien er opptatt av at flere kan gjenbruke materialer som andre oppfatter som «oppbrukt».

– Jeg føler ikke at ting er helt oppbrukt, det ligger så mange gjenbrukselementer i ting folk vil kaste i bosset, forklarer arkitekt Inge Fornes.

På samme måten som gründerne opplever at gjenbruk av mat har en verdi, mener Engelskmannen Ian Berry at slitte olabukser kan forvandles til vakker kunst.

– Det er interessant å se hvor mye som doneres til meg. Jeg får store pakker med jeans fra hele verden, og sekker med brukt denim som naboene setter utenfor døren min, forteller Berry.

Les også